Månses Design är inte ett café, mer butik. Ändå dyker det upp när vi söker på fik i Söderhamn, och bilderna ser så inspirerande ut att vi satsar på besök. Dessutom slipper vi ju tristessen på E4an en stund.

Butikscafét ligger i Stugsund i utkanten av Söderhamn, i vad som kanske är en gammal skola (gissning enbart baserad på klockan ovan entrén — väldigt skolmässig). Redan vid anblicken av trädgården med orangeri och nogsamt utplacerade krukor och planteringar anar vi att vi hittat rätt. Det här är ett fik i vår smak.

Insidan är inte sämre med högt i tak och vackert utformade lokaler. Det är i första hand en inredningsbutik, men känslan är lika mycket lantligt café med rustika bord och massvis av pelargoner. Vi beställer rulltårta och kaffe. Saknar bara lite en espressomaskin i sommarvärmen, men kaffet är gott nybryggt och rulltårtan fylld med färska hallon. Sneglar lite på sommarluncherna också — Månses satsar extra på maten på sommaren — men det får bli en annan gång.

Månses Design ligger i Stugsund i sydöstra delen av Söderhamn. Slå in Fredsgatan 13 i kartappen och följ anvisningarna. Från avfarten av E4an tar det ca fem minuter.