Järvsö ligger bra till för ett stopp på resor mot Härjedalen eller Jämtland. Och reser du på sommaren är orten närmast en metropol när det gäller glesbygdsfik, med en hel drös fina stopp att välja på, gärna i en uppiffad lagård med utsikt över hagarna, eller i nån gammal hälsingegård, gärna med tillhörande loppis. Utanför turistsäsong och höst/vinter är det glesare mellan fiken, men ett tryggt stopp som serverar bra mat är Condis Bar & Kök, mitt i byn.

Menyn känns genomtänkt både för stora och små. Kött, fisk och vego. Närproducerat. Långväga men MSC-märkt. Vi provar kycklingpasta som är gräddig och smakrik. Barnportion av ryggbiff respektive hamburgare som går hem med tummen upp. Och en grym hälsingestoppad, välkryddad varmkorv med hembakt bröd, syrlig kål, räksallad och rostad potatis. En rejäl söndagsmiddag som håller oss mätta hela vägen hem till Jämtland.

Det finns även lättare alternativ på menyn, och kaffe och sötsaker för den som bara är ute efter det (barens utbud av spiritus är däremot knappast intressant för den bilburne). Bra uteservering under soligare dagar, medan interiören blandar loppisfynd och rejält i en brokig mix. Plus för toan: har du glömt tandtråden eller att topsa öronen är det bara att ta för sig. Och plus för bra öppettider!

Obs: Det finns ett Condis Kaffehus också, med kaffe, mackor och pajer längs huvudgatan.

Hitta hit: Väg 83 mellan Bollnäs och Ljusdal. Mitt i samhället Järvsö ligger det gula trähuset med sidogaveln mot huvudvägen. Sväng av på Stenevägen och parkera nere vid järnvägen.

Condis_Jarvso_00041
Condis_Jarvso_00039