Film-tillbehörNågon i firman är filmfantast. Det är uppenbart redan när man kliver över tröskeln till Café Cineast i Sveg och ser alla affischer och den 50-talsinspirerade interiören. Men sen accelererar det, ovanför spiraltrappan. Här kan du inta lunchpajen i en western-saloon, i fängelsehålan, i Gudfaderns salong. Och om du vågar: med Hannibal Lecter hängande över rullstolsryggen. Det är ett mini-museum för filmtokiga, med Darth Vaders hjälm i en monter, Harry Potters halsduk och diverse annan parafernalia. Vad toaletten ska föreställa är oklart, men besöket blir längre än det skulle behöva bli eftersom det finns så mycket att kolla in.

Och javisst, det här ska ju handla om fika. Och även det håller fantastens höjd på Café Cineast. Alla sorter, från bullar, wienerbröd och tårtor till den hemgjorda glassen. Bara chokladbollarna, modell grandissimo, blir lite för mycket av det goda.

Hitta hit: Kör in i samhället vid stora korsningen med mackarna och Ica. Sväng höger efter kyrkan, sen vänster in på Kyrkogatan. Caféet ligger på höger sida.

Creepy fika på Cineast i Sveg
Creepy fika på Cineast i Sveg

CafeCineast_03_full

För särskilt fängslande samtal
För fängslande samtal