36 timmars jobbvistelse i Dorotea räddas av fiket i Dorotea. Görans konditori har både utmärkt fika och bra men enkla luncher som sallad, varma mackor och pajer. Alternativet är annars, i stort sett, kaffe i pappmugg, pizza eller korv på Statoil-macken.

Med det inte sagt att Görans är dåligt. Tvärt om. Man har eget bageri och en duktig konditor. Därför sticker fikautbudet ut med goda bakverk och mycket att välja på. Teddybakelsen och jordgubbsbakelse rekommenderas. Tydligen är man duktig på tårtor också, men riktigt så hungrig var jag inte vid mina besök.

Görans har även uteservering och glass. Ett bra café i inlandet, inte cafékedje-hipt utan bra på gammalt vis. Placeringen är precis bredvid huvudgatan(E45:an) genom byn strax innan ”centrum” tar slut, om du kommer söderifrån och åker norrut. Kommer du med Inlandsbanan är det en tio minuters promenad från stationen.

Görans i Dorotea hittar du på Facebook.

Hitta hit: Kör E45 genom byn. Bageriet ligger precis i svängen – i norra änden av samhället – på höger sida om du kommer söderifrån.

Teddybakelse