I ett annars ganska tråkigt centrum i Sollefteå ligger ett fik som är väl värt en liten omväg, vanligtvis på väg mellan Östersund och Ö-vik/Kramfors. I ett slitet hus smyger man in på hörnet till Café Petter och möts av en brokig inredning. 50-60-tal, ett skåp med nästan omöjligt många udda kaffekoppar hämtar man glas, porslin och servetter. Det är lätt att hamna i beslutsångest över vilken kopp som lämpar sig bäst.

Utbudet av lättare luncher och fikabröd är stort och det går oftast undan bakom disken. Till och med smörgåstårtan ser aptitlig ut och levererade dessutom en god upplevelse under tidigare besök. Här är det blandad publik och alla tycks trivas, av nostalgiska skäl eller bara för det goda fikats skull. Vi hör till den senare kategorin. Mest, men gillar den personliga stilen.

Under 2015 har Café Petter fått ny ägare men tidigare ägaren, damen i de tidsenliga kläderna inklusive fantastisk håruppsättning, har tydligen lovat att hänga kvar en tid.

Hitta hit. Väg 90, 87 och 335. Sikta in dig på Sollefteå centrum. Storgatan 43, snett emot Systembolaget, ganska nära Ångermanälven.

Räkmacka hos Petter

Vilken kaffekopp ska jag ta?
Vilken kaffekopp ska jag ta?