Kullens gårdsmejeri i Klövsjö är en gammal favorit. Här har vi stannat på åtskilliga bilturer genom åren, tagit en fika, köpt lite ost, klappat getterna när barnen var små. Gårdsbutiken och kafét ligger mitt ute på en lägda, i strålande vinterljus i byn Klövsjö (som ju är ”Sveriges vackraste by” enligt någon turistprofet, vilket vi konstaterat vid besöket på närliggande Stenugnsbageriet). Du tar av från huvudvägen, kör några hundra meter på slingrande grusväg och möts av en klunga röda hus, det är så idylliskt att alla instagram-läges-klockor pinglar.

Kullens GårdsmejeriEn skylt hälsar välkommen, kliv in i den lilla gårdsbutiken. Ostälskaren kan välja och vraka ur ostdisken med närproducerade läckerheter av ko- och getmjölk. Du kan köpa färsk fjällkomjölk på literhinkar. Eller handla från hyllorna med choklad, marmelader och andra jämtländska godsaker. Och så kan du – naturligtvis – fika. Utbudet av fikabröd är nätt men välbakat, det finns en spännande ostbuffé att botanisera i och cappuccinon från kaffemaskinen len och skummig (mjölken självklart gårdens egen). En trappa upp under snedtak finns några bord, det är trevligt och rustikt. Sommartid kan du sitta ute i den lilla trädgården. Öppettider varierar kanske efter säsong, så kolla Gårdsmejeriets hemsida för säkerhets skull.

Hitta hit: Väg 316 mellan Vemdalen och Åsarna. Om du kommer från Vemdalen-hållet, tar du höger mitt i backen, strax efter Ica, vid skylt mot Gårdsmejeri. Ta höger igen på Kullvägen.

KullensGardsmejeri-2KullensGardsmejeri